Brandpreventie- en blusmiddelen

Brandpreventie- en blusmiddelen inspectie én keuring met GreenMarks? Dat is inspecteren 3.0, veiligheid en controle binnen handbereik.

GreenMarks is een slimme tool die zorgt voor inzicht op het gebied van brandveiligheid. De gebruiksvriendelijke GreenMarks software helpt je bij het controleren, inspecteren en keuren van brandpreventie- en blusmiddelen.


De voordelen van GreenMarks op een rijtje

  • Overkoepelend beheer voor eigenaar, inspectiebedrijf en leverancier in één tool
  • Inzicht in de aanwezigheid en hoeveelheid brandpreventie- en blusmiddelen
  • Automatisch keuringsrapport na controle van de brandpreventie- en blusmiddelen
  • Actielijst met de actuele veiligheidsstatus van de brandpreventie- en blusmiddelen
  • Overzichtelijk en transparant proces met minder menselijke handelingen
  • Controles op basis van de geldende richtlijnen en veiligheidsnormen

Eén tool voor bedrijfseigenaar, inspecteur en keurmeester

De GreenMarks tool kan gebruikt worden door de bedrijfseigenaar, inspecteur en keurmeester. Dankzij de slimme software van GreenMarks hebben de verschillende partijen in één centrale tool toegang tot de status en voortgang van de inspecties. Bedrijfseigenaar, inspecteur en keurmeester hebben hierdoor direct inzicht in de actuele veiligheidsstatus van de aanwezige brandpreventie- en blusmiddelen. Eenvoudig en gestructureerd samenwerken, dat is waar het om draait.

De werkwijze is eenvoudig, er is minder handwerk nodig en het invoeren van nieuwe items gaat supersnel.

Overzichtelijke keuringsrapporten en een handige actielijst

Na het uitvoeren van een inspectie, keuring of controle stelt de GreenMarks software automatisch een digitaal keuringsrapport op. Dit rapport is niet-aanpasbaar en wordt rechtstreeks in de tool opgeslagen. Keuringsrapporten zijn hierdoor beveiligd en makkelijk terug te vinden voor de verschillende gebruikers van de software.

Openstaande acties na een brandpreventie- en blusmiddelen inspectie worden visueel weergegeven in de tool. Op basis van groene vinkjes, rode kruisjes en een voortgangsbalk zie je als gebruiker direct welke acties er nog uitgevoerd moeten worden. Je kunt daarnaast foto’s toevoegen van specifieke defecten of aandachtspunten.


Wettelijk verplichte brandpreventie- en blusmiddelen inspectie

Onderhoud, inspectie en keuring van blusmiddelen zijn wettelijk verplicht. Als eigenaar, inspecteur of keurmeester is een gestructureerd proces hierin onmisbaar. In de eerste plaats om de veiligheid te waarborgen maar ook om te kunnen voldoen aan de wettelijke eisen.

Met de checklist in de GreenMarks tool werk je volgens de richtlijnen van het REOB (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen) en de veiligheidsnormen NEN 2559, NEN 2659 en NEN 671-3.


GreenMarks is dé online tool voor het uitvoeren en uitbesteden van de brandpreventie- en blusmiddelen inspectie. Benieuwd wat GreenMarks voor jou kan doen? Bel 0229-220203 of maak een afspraak!